250g Laks 🐟
3ss Honning 🍯
2ss Soyasaus 🧂
1ss Olivenolje 🫒
1ts Sriracha 🌶️
1ss Limesaft 🍋
2stk Hvitløksfedd 🧄
0.5stk Slangeagurk 🥒
2dl Granateplekjerner ❤️
1stk Avokado 🥑
4ss Syltet rødløk 🧅
3dl Basmatiris 🍚
1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft 🔥
2. Kok ris etter anvisning på pakken 🍚 og sett til side.
3. Lag honningmarinaden: Bland honning 🍯, soyasaus 🧂, sriracha 🌶️, olivenolje 🫒, limesaft 🍋 og finhakket hvitløk 🧄 i en liten bolle. Rør godt sammen.
4. Kutt laksen 🐟 i ca. 3x3 cm store terninger.
5. Bland laksebitene 🐟 med honningmarinaden og la marinere et par minutter.
6. Legg laksen på bakepapir i en ildfast form. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.
7. Skjær avokado 🥑 og agurk 🥒 i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt 🧂.
8. Fordel ris 🍚 i skåler og topp med honningglasert laks 🐟.
9. Legg på avokado- og agurksalaten 🥑🥒, granateplekjerner ❤️ og syltet rødløk 🧅.
10. Dryss evt. sesamfrø og pynt med friske urter 🌿.