Asiatisk laksebowl🐟🍚

med chillimajo, avokado og granateple

Ingredienser

1 Person

250g Laks 🐟

3ss Honning 🍯

2ss Soyasaus 🧂

1ss Olivenolje 🫒

1ts Sriracha 🌶️

1ss Limesaft 🍋

2stk Hvitløksfedd 🧄

0.5stk Slangeagurk 🥒

2dl Granateplekjerner ❤️

1stk Avokado 🥑

4ss Syltet rødløk 🧅

3dl Basmatiris 🍚

Fremgangsmåte

1. Forvarm ovnen til 200°C varmluft 🔥

2. Kok ris etter anvisning på pakken 🍚 og sett til side.

3. Lag honningmarinaden: Bland honning 🍯, soyasaus 🧂, sriracha 🌶️, olivenolje 🫒, limesaft 🍋 og finhakket hvitløk 🧄 i en liten bolle. Rør godt sammen.

4. Kutt laksen 🐟 i ca. 3x3 cm store terninger.

5. Bland laksebitene 🐟 med honningmarinaden og la marinere et par minutter.

6. Legg laksen på bakepapir i en ildfast form. Stek i ca. 10 minutter til laksen er gjennomstekt og flaker seg lett.

7. Skjær avokado 🥑 og agurk 🥒 i små terninger. Rør sammen i en bolle med en klype salt 🧂.

8. Fordel ris 🍚 i skåler og topp med honningglasert laks 🐟.

9. Legg på avokado- og agurksalaten 🥑🥒, granateplekjerner ❤️ og syltet rødløk 🧅.

10. Dryss evt. sesamfrø og pynt med friske urter 🌿.